TT not opening or doing anything

collegeboyslive
Intermediate
Intermediate
Posts: 354
Joined: Mon Feb 10, 2003 9:32 pm
Contact:

TT not opening or doing anything

Postby collegeboyslive » Sun Aug 10, 2008 11:46 am

i am sure i have messed something up here are the settings:

touchpad is called: theater1

theatertek name is: claire

when i click the movie on the touchpad tt dosnt open or do anything. here is the log.

________________________________________

8/10/2008 12:36:12 PM Processing (1) theater1 MLDVDLobby|PlayMovie~{{dvdcurrentselection_dvdnumber_{{clientname}}}}
8/10/2008 12:36:12 PM Processing (2) theater1 Macro|SetVariable|media_{{clientname}}_transport_source~TheaterTek!MLDVDLobby|MakeSource~{{media_{{clientname}}_transport_source}}!AV.claire{{media_{{clientname}}_activeplayer}}|PlayFile~Y:\LASTHOLIDAY_WS\VIDEO_TS\VTS_01_0.IFO
8/10/2008 12:36:12 PM Processing (3) theater1 SetVariable|media_{{clientname}}_transport_source~TheaterTek
8/10/2008 12:36:12 PM Processing (3) theater1 MLDVDLobby|MakeSource~{{media_{{clientname}}_transport_source}}
8/10/2008 12:36:12 PM Processing (3) theater1 AV.claire{{media_{{clientname}}_activeplayer}}|PlayFile~Y:\LASTHOLIDAY_WS\VIDEO_TS\VTS_01_0.IFO
8/10/2008 12:36:18 PM Processing (1) theater1 MLDVDLobby|PlayMovie~{{dvdcurrentselection_dvdnumber_{{clientname}}}}
8/10/2008 12:36:18 PM Processing (2) theater1 Macro|SetVariable|media_{{clientname}}_transport_source~TheaterTek!MLDVDLobby|MakeSource~{{media_{{clientname}}_transport_source}}!AV.claire{{media_{{clientname}}_activeplayer}}|PlayFile~Y:\LASTHOLIDAY_WS\VIDEO_TS\VTS_01_0.IFO
8/10/2008 12:36:18 PM Processing (3) theater1 SetVariable|media_{{clientname}}_transport_source~TheaterTek
8/10/2008 12:36:18 PM Processing (3) theater1 MLDVDLobby|MakeSource~{{media_{{clientname}}_transport_source}}
8/10/2008 12:36:19 PM Processing (3) theater1 AV.claire{{media_{{clientname}}_activeplayer}}|PlayFile~Y:\LASTHOLIDAY_WS\VIDEO_TS\VTS_01_0.IFO
8/10/2008 12:36:19 PM Processing (1) theater1 MLDVDLobby|PlayMovie~{{dvdcurrentselection_dvdnumber_{{clientname}}}}
8/10/2008 12:36:19 PM Processing (2) theater1 Macro|SetVariable|media_{{clientname}}_transport_source~TheaterTek!MLDVDLobby|MakeSource~{{media_{{clientname}}_transport_source}}!AV.claire{{media_{{clientname}}_activeplayer}}|PlayFile~Y:\LASTHOLIDAY_WS\VIDEO_TS\VTS_01_0.IFO
8/10/2008 12:36:19 PM Processing (3) theater1 SetVariable|media_{{clientname}}_transport_source~TheaterTek
8/10/2008 12:36:19 PM Processing (3) theater1 MLDVDLobby|MakeSource~{{media_{{clientname}}_transport_source}}
8/10/2008 12:36:19 PM Processing (3) theater1 AV.claire{{media_{{clientname}}_activeplayer}}|PlayFile~Y:\LASTHOLIDAY_WS\VIDEO_TS\VTS_01_0.IFO
8/10/2008 12:36:30 PM Processing (1) MLDVDLobby|UpdateStats~Server1~312,128,688,120~307,447,828,480~4,680,859,640~1~4,680,859,640~66~1

_________________________________________________

what haven't i configured correctly?

This is the onplay movie command from dvdlobby pro:

Macro|SetVariable|media_{{clientname}}_transport_source~TheaterTek!MLDVDLobby|MakeSource~{{media_{{clientname}}_transport_source}}!AV.claire{{media_{{clientname}}_activeplayer}}|PlayFile~<<file>>

i havnt changed any other settings in there.

in Theatrtek, under settings i have id6 set to alias = server1 and host = clair. it shows tt status is connected , ak status is connected

User avatar
DavidL
Simply Incredible
Simply Incredible
Posts: 11071
Joined: Sat Feb 08, 2003 9:39 am
Location: Metamora, Michigan
Contact:

Postby DavidL » Sun Aug 10, 2008 12:15 pm

Did you set activeplayer?

Are you using the default settings?

Did you select the zone to play from the sample scenes (that are only part of the very latest MainLobby client build)?

Here are the sample commands:

http://www.cinemaronlineforums.com/wiki ... _Questions

collegeboyslive
Intermediate
Intermediate
Posts: 354
Joined: Mon Feb 10, 2003 9:32 pm
Contact:

Postby collegeboyslive » Sun Aug 10, 2008 12:49 pm

ok i am getting totally confused here.

i am using a fresh install of mL version 3.00.151 and the latest dvd lobby 375 ui

i have set up host1 to be 10.0.0.40 which is the mlserver / theatertek computer

i am loading the dvdlobby3.mls example file that is in the movies folder. i can see the 2 movies i have loaded into dvdlobby on mlserver.

On mlserver under dvd lobby i set the location of the movie to harddrive and under movie file i pointed to the movie file

under the theatertek driver on mlserver i have id6 set up as default aith an alias of server1 the hose is now the ip address 10.0.0.40 auto discover is on and i am showing its connected to AK

under theatertek i get nothing on the events log at all even though events loging is on

on dvd lobby i do get loggs. this is what happens when i click the movie "catch me if you can"

___________________________________________

8/10/2008 1:46:45 PM ProcessCommand - Cmd=[playMovie] Param=[353~theater1] Client=[theater1] Index=[0]
8/10/2008 1:46:45 PM PlayMovie - 353 from theater1
8/10/2008 1:46:45 PM ProcessPlayCommand - Macro|SetVariable|media_{{clientname}}_transport_source~TheaterTek!MLDVDLobby|MakeSource~{{media_{{clientname}}_transport_source}}!AV.10.0.0.40{{media_{{clientname}}_activeplayer}}|PlayFile~<<file>> from theater1 DVD 353
8/10/2008 1:46:45 PM SetMovieVars - 353 from theater1
8/10/2008 1:46:45 PM SetMovieVars - 353 from 10.0.0.40
8/10/2008 1:46:45 PM ServerCommand - Macro|SetVariable|media_{{clientname}}_transport_source~TheaterTek!MLDVDLobby|MakeSource~{{media_{{clientname}}_transport_source}}!AV.10.0.0.40{{media_{{clientname}}_activeplayer}}|PlayFile~Y:\catch me if you can.mp4
8/10/2008 1:46:45 PM doCommand - MakeSource~TheaterTek
8/10/2008 1:46:45 PM ProcessCommand - Cmd=[MakeSource] Param=[TheaterTek] Client=[theater1] Index=[0]

_________________________________________________

i am totall lost as to whats happeneing or more, what i am not setting up correctly.

any help is much appreciated

User avatar
DavidL
Simply Incredible
Simply Incredible
Posts: 11071
Joined: Sat Feb 08, 2003 9:39 am
Location: Metamora, Michigan
Contact:

Postby DavidL » Sun Aug 10, 2008 4:59 pm

This is the command to advance thru the movie zones that you setup in MLCycleStates (MovieZones)

MLCycleStates|Next~MovieZones
From DMR_Nav_Movies.Browse.mls

The corresponding MLServeCmd sets the ActivePlayer attribute (and a few others).


sounds like you are still thinking about DVDLobby3 and not DVDLobby3.75 which is way different.


You HAVE to be on all of the latest plugins, scenes, MLServer, MLClient versions. This includes the default command maps, mainlobby.ini, MLCycleStates etc. Follow the recommendations in the wiki

http://www.cinemaronlineforums.com/wiki ... _Installer

collegeboyslive
Intermediate
Intermediate
Posts: 354
Joined: Mon Feb 10, 2003 9:32 pm
Contact:

Postby collegeboyslive » Mon Aug 11, 2008 7:03 pm

OK i dont think we are on the same page....

i did follow the install and started with a brand new fresh install of mainlobby.

I dont meed multiple zones yet i just would like 1 to work.

again, this is my setup :

mainlobby client called theater1
mlserver on computer with name: claire
theatertek and theatertek plugin also on the claire computer

loaded the DMR_movies.Browse.mls into mainlobby

I loaded 1 movie into the dvd database in dvdlobby

so my 1st question then is:

in dvdlobby on mlserver what is MY exact commant line that i need to put into the command tab under Onplay movie mlserveCmd.

this is what i currently have:

Macro|SetVariable|media_{{clientname}}_transport_source~TheaterTek!MLDVDLobby|MakeSource~{{media_{{clientname}}_transport_source}}!AV.10.0.0.40{{media_{{clientname}}_activeplayer}}|PlayFile~<<file>>

this is the default location.

please dont just point me to the wiki again i have read that and must be stoopid :) of somthing cause i am not getting my head around it yet

User avatar
DavidL
Simply Incredible
Simply Incredible
Posts: 11071
Joined: Sat Feb 08, 2003 9:39 am
Location: Metamora, Michigan
Contact:

Postby DavidL » Mon Aug 11, 2008 7:15 pm

Macro|SetVariable|media_{{clientname}}_transport_source~TheaterTek!MLDVDLobby|MakeSource~{{media_{{clientname}}_transport_source}}!AV.10.0.0.40{{media_{{clientname}}_activeplayer}}|PlayFile~<<file>>

If you are using default commands (highly recommended until you understand the moving parts), you should not be messing with the command.

Below is the correct one.



Macro|SetVariable|media_{{clientname}}_transport_source~TheaterTek!MLDVDLobby|MakeSource~{{media_{{clientname}}_transport_source}}!AV.TT{{media_{{clientname}}_activeplayer}}|PlayFile~<<file>>

collegeboyslive
Intermediate
Intermediate
Posts: 354
Joined: Mon Feb 10, 2003 9:32 pm
Contact:

Postby collegeboyslive » Mon Aug 11, 2008 7:26 pm

ok so the difference is this part:

!AV.TT

however isnt that just the reference to theatertech? i have set the onplay back to this default as you suggested.

so i move onto the theatertek driver.

on ID1 which is set to the default i have an alias of "claire" and a host of 10.0.0.40 which is the ip adress of the machine. if i send from mlserver the command: AV.claire|PowerOn this works and launches the player. poweroff closes it. so I know i have communication.

so what should i look at next as to why , when i click on the movie on the mainlobby, nothing happens? what is my next move? ( i added a pic of the settings for the movie i am trying to play
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
DavidL
Simply Incredible
Simply Incredible
Posts: 11071
Joined: Sat Feb 08, 2003 9:39 am
Location: Metamora, Michigan
Contact:

Postby DavidL » Mon Aug 11, 2008 8:13 pm

Don't change ANY of the defaults. Not clair, not sarah, not mike.


Return to “TheaterTek”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest