Periodic crashesof rain8

dr.frazier
Senior Member
Senior Member
Posts: 220
Joined: Sat Oct 15, 2005 10:27 pm
Contact:

Periodic crashesof rain8

Postby dr.frazier » Mon Aug 13, 2007 10:54 pm

Sorry Mario, I meant to post in a separate topic but it was late last night. As it so happens it stopped working today, but I did not have the logging on. I turned logging on and then did the maneuvers noted in the text and got it to work. See if this helps any. I have left the logging on to see if I can catch when it goes out. Of note I do not have a master valve configured as of yet since this was a retrofit and I have not added a master valve.

This is my logging file with comments

noticed that the controller was not working so attempted to start with following in log.


8/13/2007 10:28:29 PM Rc: on~1
8/13/2007 10:28:29 PM Command = valid
8/13/2007 10:28:29 PM Rc: on~master
8/13/2007 10:28:29 PM There was an error processing the command
8/13/2007 10:28:29 PM Command = valid
8/13/2007 10:28:29 PM Sx: 40 01 30
8/13/2007 10:28:29 PM Rx: ()
8/13/2007 10:28:29 PM Sx: 40 01 31
8/13/2007 10:28:29 PM Rx: ()
8/13/2007 10:29:17 PM Rc: off~1
8/13/2007 10:29:17 PM Command = valid
8/13/2007 10:29:17 PM Sx: 40 01 41
8/13/2007 10:29:17 PM Rx: ()
8/13/2007 10:29:17 PM Sc: Status Request
8/13/2007 10:29:17 PM Rc: off~master
8/13/2007 10:29:17 PM There was an error processing the command
8/13/2007 10:29:17 PM Command = valid
8/13/2007 10:29:17 PM Sx: 40 01 40
8/13/2007 10:29:18 PM Rx: ()

At this point left the controller powered and unplugged the serial cable. Appears to be a response but the valves are still not working.

8/13/2007 10:30:12 PM Rc: on~1
8/13/2007 10:30:12 PM Command = valid
8/13/2007 10:30:12 PM Rc: on~master
8/13/2007 10:30:12 PM There was an error processing the command
8/13/2007 10:30:12 PM Command = valid
8/13/2007 10:30:12 PM Sx: 40 01 30
8/13/2007 10:30:13 PM Rx: Àÿ ÿ ( C0 FF 00 00 FF)
8/13/2007 10:30:13 PM Sx: 40 01 31
8/13/2007 10:30:13 PM Rx: ()
8/13/2007 10:30:57 PM Rc: off~1
8/13/2007 10:30:57 PM Command = valid
8/13/2007 10:30:57 PM Sx: 40 01 41
8/13/2007 10:30:57 PM Rx: ()
8/13/2007 10:30:57 PM Sc: Status Request
8/13/2007 10:30:58 PM Rc: off~master
8/13/2007 10:30:58 PM There was an error processing the command
8/13/2007 10:30:58 PM Command = valid
8/13/2007 10:30:58 PM Sx: 40 01 40
8/13/2007 10:30:58 PM Rx: ()

Now the controller was power cycled and the serial cable unplugged. The first valve has opened and watering has occurred.

8/13/2007 10:32:30 PM Rc: on~1
8/13/2007 10:32:30 PM Command = valid
8/13/2007 10:32:30 PM Rc: on~master
8/13/2007 10:32:30 PM There was an error processing the command
8/13/2007 10:32:30 PM Command = valid
8/13/2007 10:32:30 PM Sx: 40 01 30
8/13/2007 10:32:30 PM Rx: @0 ( 40 01 30)
8/13/2007 10:32:30 PM Sx: 40 01 31
8/13/2007 10:32:30 PM Rx: @1 ( 40 01 31)




Thanks
Randy

dr.frazier
Senior Member
Senior Member
Posts: 220
Joined: Sat Oct 15, 2005 10:27 pm
Contact:

Postby dr.frazier » Sat Aug 18, 2007 12:29 pm

ok, after three days of working it has crashed again. I have enclosed the log file. It just seems to stop responding on 8/17 at 8:30 AM. Any ideas would be appreciated. I already have to restart mlserver every day to keep my global cache from disconnecting so that does not seem to make a difference. Again, power cycle and disconnect the serial port is necessary to restart the system.

Ideas?

Thanks

Randy
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
mcascio
Founder
Founder
Posts: 8270
Joined: Tue Jan 28, 2003 4:03 pm
Location: Kenosha, Wi
Contact:

Postby mcascio » Mon Aug 20, 2007 9:11 am

Randy,

Can you verify the version of MLIrrigation Family and your Rain8 driver? There have been recent updates and want to make sure you are on the latest.
Mario Cascio
Cinemar, Inc.
http://www.cinemaronline.com

dr.frazier
Senior Member
Senior Member
Posts: 220
Joined: Sat Oct 15, 2005 10:27 pm
Contact:

Postby dr.frazier » Tue Aug 21, 2007 9:28 pm

Sure. Thought I was up to date until last mlirrigation update.

MLServer 3.0.316
MLIrrigation 1.0.1081
MLIrrigationproperties.dll 1.0.0.43
MLRain8NetZone.dll 1.0.0.57
MLRain8NetController.dll 1.0.0.315


Return to “WGL Designs”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest