Telis 4 RTS

Place to post your ideas and questions on how to integrate Cinemar's software in a Home Automation System (lighting, security, hvac, etc.)
AndyD
Newbie
Newbie
Posts: 1
Joined: Sat Apr 18, 2009 11:50 am
Contact:

Telis 4 RTS

Postby AndyD » Sun Apr 26, 2009 3:19 am

I wonder if you guys could help me. I have three roller blinds and they are operated by Telis 4 RTS remount control with build in to the motors receiver. All 3 blinds work together on one channel at this moment. Is it possible that I could operate them individually and all together as well? And how can I do this. Any help would be appreciated.
Andy.

srgny
Intermediate
Intermediate
Posts: 402
Joined: Tue Jun 22, 2004 8:43 am
Contact:

Postby srgny » Sun Apr 26, 2009 10:29 am

The Telis 4 remote control has 5 possible configurations. You should be able to control each shade individually and all three at once. Programming instructions are here: http://www.av-outlet.com/images/shade/s ... amming.pdf.

User avatar
mcascio
Founder
Founder
Posts: 8270
Joined: Tue Jan 28, 2003 4:03 pm
Location: Kenosha, Wi
Contact:

Postby mcascio » Sun Apr 26, 2009 10:32 am

Andy,

I would probably check with an authorized somfy dealer in your area or who ever installed them. But I believe that remote has the option to control 5 shades. If you cycle through them, does it operate each one individually? Are the shades wired together?

I know you can program your shades to all go up/down on the same channel. So you might be able to reprogram the shades to your liking and independent channel control as well as a single channel to control all of them like you have now.

If you'd like control from MainLobby, then reference this page which gives the model # of the serial to RF transmitter.
http://www.cinemaronlineforums.com/foru ... 5&start=45
Mario Cascio
Cinemar, Inc.
http://www.cinemaronline.com


Return to “Home Automation”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest