Cinemar Announces New Fanless In-Wall Touch Panel PC

Cinemar News & Announcements
User avatar
mcascio
Founder
Founder
Posts: 8270
Joined: Tue Jan 28, 2003 4:03 pm
Location: Kenosha, Wi
Contact:

Postby mcascio » Sat May 16, 2009 5:15 pm

We've just posted specifications for the AIO-Touch Series Panels

This includes hardware specs, dimensions and cutout sizes.
http://www.cinemarsolutions.com/documen ... ations.pdf
Mario Cascio
Cinemar, Inc.
http://www.cinemaronline.com

User avatar
mcascio
Founder
Founder
Posts: 8270
Joined: Tue Jan 28, 2003 4:03 pm
Location: Kenosha, Wi
Contact:

Postby mcascio » Mon May 18, 2009 2:14 pm

Hello everyone.

We've just posted pricing and the option to order these awesome AIO-Touch series panels. We've also announced a 10.2" widescreen panel coming soon.
http://www.cinemarsolutions.com/hardware.aiotouch.php
Mario Cascio

Cinemar, Inc.

http://www.cinemaronline.com

Texsun
Member
Member
Posts: 87
Joined: Mon Dec 15, 2008 6:28 pm
Location: DFW, Texas
Contact:

Postby Texsun » Mon May 18, 2009 9:17 pm

Is there a specific application for use with the built in camera/mic to be able to use them like a video intercom? If not, maybe there's a market for a new plug-in!

User avatar
mcascio
Founder
Founder
Posts: 8270
Joined: Tue Jan 28, 2003 4:03 pm
Location: Kenosha, Wi
Contact:

Postby mcascio » Tue May 19, 2009 9:48 am

Texsun wrote:Is there a specific application for use with the built in camera/mic to be able to use them like a video intercom? If not, maybe there's a market for a new plug-in!


Nothing exists from Cinemar today. I'm guessing there are plenty of 3rd party apps available although I haven't really looked. There's certainly an opportunity to take advantage of them for room to room or video conferencing.
Mario Cascio

Cinemar, Inc.

http://www.cinemaronline.com

lilsmurfman
New Member
New Member
Posts: 26
Joined: Wed Aug 08, 2007 12:34 am
Contact:

Postby lilsmurfman » Wed May 20, 2009 11:14 pm

AWESOME STUFF!!!

Yeah an intercom/voip/camchat plugin would be fantastic! I know there are plenty of flash based... hmmmm I'm gonna see what I could find

this has been something Ive wanted to see for quite sometime now. Homelogic has the built in cams and intercom feature but their panels are still CE

Right now every client I install a Q1 for, I sign them up with a skype account and have a button from ML to launch it, but intergrated would be the bees knees!

User avatar
mcascio
Founder
Founder
Posts: 8270
Joined: Tue Jan 28, 2003 4:03 pm
Location: Kenosha, Wi
Contact:

Postby mcascio » Thu May 21, 2009 6:42 am

lilsmurfman wrote:AWESOME STUFF!!!

Yeah an intercom/voip/camchat plugin would be fantastic! I know there are plenty of flash based... hmmmm I'm gonna see what I could find

this has been something Ive wanted to see for quite sometime now. Homelogic has the built in cams and intercom feature but their panels are still CE

Right now every client I install a Q1 for, I sign them up with a skype account and have a button from ML to launch it, but intergrated would be the bees knees!


Skype is one of the options we have looked at. This would enable not only room to room but room to world communication. :)
Mario Cascio

Cinemar, Inc.

http://www.cinemaronline.com

User avatar
pacman
Intermediate
Intermediate
Posts: 253
Joined: Sun Apr 04, 2004 4:22 pm
Contact:

Postby pacman » Thu May 21, 2009 10:01 am

That would be way to cool and would help sell the touch screens as there would be no more need for russound intercoms or Onq. a speaker interupt would make it for a seal of a deal. :)

kgingerich
Intermediate
Intermediate
Posts: 312
Joined: Sun Jan 21, 2007 9:11 am
Contact:

Postby kgingerich » Mon Jun 01, 2009 9:47 am

can someone who has purchased the cinemar aio-touch screens comment on them? I'm not saying cinemar is biased :) but before I shell out $1600 I'd like to at least hear from the end users.

I'm mostly concerned with the clarity and accuracy of the touchscreen.

User avatar
mcascio
Founder
Founder
Posts: 8270
Joined: Tue Jan 28, 2003 4:03 pm
Location: Kenosha, Wi
Contact:

Postby mcascio » Mon Jun 01, 2009 11:46 am

kgingerich wrote:can someone who has purchased the cinemar aio-touch screens comment on them? I'm not saying cinemar is biased :) but before I shell out $1600 I'd like to at least hear from the end users.

I'm mostly concerned with the clarity and accuracy of the touchscreen.


Kyle,

Most initial orders are still being fulfilled. In fact, I think the first order should arrive to the first customer tomorrow. We've seen many of the solutions out there and I can honestly say that this screen is very bright and clear in comparison out-of-the-box. Like many, we were not happy with the TouchTronix screens that fell short in both these departments. The accuracy of the touchscreen is also exceptional. I may try to shoot a video or an actual photo just so everyone can see this for themselves. Although, I'm not sure the video/photo will do it justice but it will show the touchscreen response.

I'm testing MainLobby 3 on an 8.4" using the default 1024x768 scenes and it translates well to the screen size. The buttons are big enough to prevent anyone from having to rebuild scenes for the smaller screen.
Mario Cascio

Cinemar, Inc.

http://www.cinemaronline.com

kgingerich
Intermediate
Intermediate
Posts: 312
Joined: Sun Jan 21, 2007 9:11 am
Contact:

Postby kgingerich » Tue Jun 09, 2009 4:31 pm

Can any users comment on this touchscreen yet?

Hey Mario would you be able to snap a few pictures of the unit?

User avatar
mcascio
Founder
Founder
Posts: 8270
Joined: Tue Jan 28, 2003 4:03 pm
Location: Kenosha, Wi
Contact:

Postby mcascio » Tue Jun 09, 2009 4:41 pm

I think the only way to get a real accurate depiction of the brightness at least of the unit is to have something next to it. Otherwise, a picture won't really give you a real accurate representation. If you have something to compare it to, that you already own, that may be worthwhile.

Do you own a TabletKiosk or Samsung Q1? I could put those next to it and try to get them at the same angle.

In my early attempts, the camera darkens the surrounding hardware given the brightness of the screen. And the opposite when I shift focus to the hardware.
Mario Cascio

Cinemar, Inc.

http://www.cinemaronline.com

User avatar
mcascio
Founder
Founder
Posts: 8270
Joined: Tue Jan 28, 2003 4:03 pm
Location: Kenosha, Wi
Contact:

Postby mcascio » Tue Jun 09, 2009 4:46 pm

Here's a photo, but I don't think it does it justice. I have it mounted to a vesa mount stand at the moment.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Mario Cascio

Cinemar, Inc.

http://www.cinemaronline.com

kgingerich
Intermediate
Intermediate
Posts: 312
Joined: Sun Jan 21, 2007 9:11 am
Contact:

Postby kgingerich » Tue Jun 09, 2009 5:04 pm

I have a touchtronix 12" and a samsung Q1 Ultra.

One problem I often have with the touchtronix is that when I touch a part of the screen sometimes it selects the part of the screen that I was just on. so for example if I touch the right arrow in dvdlobby to cycle movies and then I push on the movie to select it sometimes it'll cycle right again as if I had touched the right arrow. I can be pretty annoying. The Q1 never does it.

This may be a long shot but I'll ask anyway. Do you have the capabilities of recording a short video of the AIO touch in action? just 30 seconds of flipping through screens in ML.

No returns on these right?

User avatar
mcascio
Founder
Founder
Posts: 8270
Joined: Tue Jan 28, 2003 4:03 pm
Location: Kenosha, Wi
Contact:

Postby mcascio » Tue Jun 09, 2009 5:34 pm

I have a Q1 and the mouse reacts the same on the AIO-Touch as it does on that. I've experienced the issues with Touchtronix like you and never liked it. This does not have the same issues I saw there. I have owned many, many touchscreens, and the AIO-Touch performs just like the rest.

I did shoot some footage earlier, but again, I wasn't excited about the actual footage.

We do not sell used merchandise, so yes, no returns.
Mario Cascio

Cinemar, Inc.

http://www.cinemaronline.com

User avatar
DaveB
Simply Incredible
Simply Incredible
Posts: 3143
Joined: Sun May 30, 2004 10:57 pm
Location: Mays Landing, NJ
Contact:

Postby DaveB » Wed Jun 10, 2009 8:27 pm

Guys; Like Mario, I have many, and have tested nearly all touch screens out there as offered by the majors in the business. I actually used the AIO and find it similar to the Q1. On the Touchtronix issue; That was a common problem that is easily repaired with a new small control board for the touch logic. The original one had a lag issue and was fixed in a later version update.

Bottom line; The AIO is a good choice as compaired to what is being offered out there today.

The one format that I still like that some of the others are using is a

4" x 7"

I like that size and format better than any I have seen or used.
Thanks!

Dave Bruner
:shock:


Return to “News & Announcements”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest