Why is fahrenheit still showing when I chose celsius

Please post general questions about WeatherLobby here
Blade
Expert
Expert
Posts: 760
Joined: Tue Nov 09, 2004 9:38 pm
Location: Lucan, Ontario
Contact:

Why is fahrenheit still showing when I chose celsius

Postby Blade » Tue Sep 07, 2010 7:42 am

I have celsius chosen as my unit of measure but in the forecast (day and night) descriptions it is still showing the temperatures as fahrenheit.

User avatar
mcascio
Founder
Founder
Posts: 8270
Joined: Tue Jan 28, 2003 4:03 pm
Location: Kenosha, Wi
Contact:

Re: Why is fahrenheit still showing when I chose celsius

Postby mcascio » Wed Sep 08, 2010 5:53 pm

Did you try restarting mlserver?
Mario Cascio
Cinemar, Inc.
http://www.cinemaronline.com

Blade
Expert
Expert
Posts: 760
Joined: Tue Nov 09, 2004 9:38 pm
Location: Lucan, Ontario
Contact:

Re: Why is fahrenheit still showing when I chose celsius

Postby Blade » Wed Sep 08, 2010 9:25 pm

Yes I have restarted a bunch of times and still the forecast descriptions for today and tonight show fahrenheit.

User avatar
CinemarDave
Site Admin
Site Admin
Posts: 10535
Joined: Fri Feb 07, 2003 8:56 am
Location: Planet Earth
Contact:

Re: Why is fahrenheit still showing when I chose celsius

Postby CinemarDave » Thu Sep 09, 2010 12:27 am

Look for the server variable {{tempsymbol}}. It is probably set to F. Change it to C.

Blade
Expert
Expert
Posts: 760
Joined: Tue Nov 09, 2004 9:38 pm
Location: Lucan, Ontario
Contact:

Re: Why is fahrenheit still showing when I chose celsius

Postby Blade » Thu Sep 09, 2010 7:07 am

tempsymbol is set to C

Here is an example of one of the variables that still shows fahrenheit

variable: mlweather_df1_day
value: Chance of a shower or two during the morning, followed by partly cloudy skies this afternoon. High 64F. Winds NW at 10 to 20 mph. Chance of rain 30%.

You can see that the temp and wind are in the wrong measurement. They should be celsius and kph
This has been an issue ever since changing to new WeatherLobby. I just have not worried about it until now. The kids do not understand fahrenheit.

User avatar
CinemarDave
Site Admin
Site Admin
Posts: 10535
Joined: Fri Feb 07, 2003 8:56 am
Location: Planet Earth
Contact:

Re: Why is fahrenheit still showing when I chose celsius

Postby CinemarDave » Thu Sep 09, 2010 10:46 am

Ok now I understand. The weather descriptions always come from Intellicast in U.S. units. We didn't have an option to get them any other way. I'll dig into their SDK again. Perhaps they have added that as an option now.

Blade
Expert
Expert
Posts: 760
Joined: Tue Nov 09, 2004 9:38 pm
Location: Lucan, Ontario
Contact:

Re: Why is fahrenheit still showing when I chose celsius

Postby Blade » Thu Sep 09, 2010 2:09 pm

That would be great Dave.
Thx

Clever1
Senior Member
Senior Member
Posts: 220
Joined: Mon Jan 14, 2008 10:31 am
Location: Huntsville, AL.
Contact:

Re: Why is fahrenheit still showing when I chose celsius

Postby Clever1 » Fri Apr 22, 2011 12:36 pm

Dave,

Where in the mlweather plugin is the temp units / symbol set?? For some reason my system keeps losing the tempsybmol variable which then makes all of the temps on the weather page not show as the variable are looking for this variable... I can manually set the tempsymbol variable and all works well until a reboot it seems...

Clever1
Senior Member
Senior Member
Posts: 220
Joined: Mon Jan 14, 2008 10:31 am
Location: Huntsville, AL.
Contact:

Re: Why is fahrenheit still showing when I chose celsius

Postby Clever1 » Fri Apr 22, 2011 1:08 pm

it appears that the tempsymbol variable has been changed to mlweather_tempunits is that correct??

User avatar
CinemarDave
Site Admin
Site Admin
Posts: 10535
Joined: Fri Feb 07, 2003 8:56 am
Location: Planet Earth
Contact:

Re: Why is fahrenheit still showing when I chose celsius

Postby CinemarDave » Sat Apr 23, 2011 11:58 am

Yes that is the new variable name.


Return to “WeatherLobby Questions & Answers”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest