Slow Cover art

Please post general questions about using this product.
ha_kiwi
New Member
New Member
Posts: 43
Joined: Mon May 28, 2007 7:19 am
Location: New Zealand
Contact:

Slow Cover art

Postby ha_kiwi » Wed Apr 27, 2011 3:37 am

All of a sudden my cover art is going slow when refreshing the screens. I'm using designer gallery 28 media edition. Once I have viewed the page if I go back to the same page then it is fast until I close and reopen the mainlobby app. Can I do anything ? I deleted the database and let it recreate the database but the issue still exists. It is the same on the server or a laptop I use. Any help please ?
David

User avatar
mcascio
Founder
Founder
Posts: 8270
Joined: Tue Jan 28, 2003 4:03 pm
Location: Kenosha, Wi
Contact:

Re: Slow Cover art

Postby mcascio » Wed Apr 27, 2011 8:09 am

Check your MLServer machine and see if anything is eating up the CPU by hitting CTRL+ALT+DEL.

Otherwise, modifying the Internet Explorer cache settings could have had an effect on your cover art.
Mario Cascio
Cinemar, Inc.
http://www.cinemaronline.com

User avatar
CinemarDave
Site Admin
Site Admin
Posts: 10535
Joined: Fri Feb 07, 2003 8:56 am
Location: Planet Earth
Contact:

Re: Slow Cover art

Postby CinemarDave » Wed Apr 27, 2011 11:22 am

Also make sure you have the MLServer cache enabled and set for at least 5 days. Otherwise every time you hit the page MLServer will have to rebuild the page of thumbnails and this takes time. From your post it sounds like MLServer's cache has been disabled.

ha_kiwi
New Member
New Member
Posts: 43
Joined: Mon May 28, 2007 7:19 am
Location: New Zealand
Contact:

Re: Slow Cover art

Postby ha_kiwi » Thu Apr 28, 2011 1:19 am

Where do I find the MLServer Cache setting ?

User avatar
CinemarDave
Site Admin
Site Admin
Posts: 10535
Joined: Fri Feb 07, 2003 8:56 am
Location: Planet Earth
Contact:

Re: Slow Cover art

Postby CinemarDave » Thu Apr 28, 2011 10:22 am

MLServer / Tools / Options / General Tab

ha_kiwi
New Member
New Member
Posts: 43
Joined: Mon May 28, 2007 7:19 am
Location: New Zealand
Contact:

Re: Slow Cover art

Postby ha_kiwi » Fri Apr 29, 2011 1:55 am

Yep the cache was turned off - thanks for your help


Return to “MusicLobby Questions & Answers”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest