Possible Solution to Disconnecting Wireless Clients

In this forum you can share tips and tricks on how to use Cinemar products with some program or a task that you want it to do. So no one has to reinvent the wheel if you already did! (No questions in this forum only solutions, questions will be deleted without hesitation.)

User avatar
mcascio
Founder
Founder
Posts: 8270
Joined: Tue Jan 28, 2003 4:03 pm
Location: Kenosha, Wi
Contact:

Possible Solution to Disconnecting Wireless Clients

Postby mcascio » Wed Feb 22, 2006 4:13 pm

Per another post:
http://www.cinemaronlineforums.com/foru ... &start=150
===============================================

Well, I think I may finally have fixed the problem. I noticed that both tablet pc's would start off at 54Mbps when connected to the network but then rapidly drop through 48, 36, etc down to 1 Mbps. This was reproducible and occured when my laptop would be showing 54 Mbps.

A 'net search found this discussion showing other people had the same problem and a suggested solution
http://forum.notebookreview.com/showthr ... 402&page=3

I removed the 9.1 Intel Proset software and installed the 8.1. Both tablets now maintain a 54 Mbps connection and both have gone over 24 hours without ML "disconnecting". Appears to be another case of an "upgrade" which isn't! BTW, only one of the two tablets has had Flash upgraded to 8.

Apparently the 9.1 software indicates that you can turn off power reduction but you really can't. The problem appears to be particularly acute with Linksys WAP54G routers.

I don't know how many other tablets use the Intel Proset Software but I'm posting this in case it may help someone else.
_________________
Tony Talbert
Mario Cascio
Cinemar, Inc.
http://www.cinemaronline.com

Return to “Tips, Tricks and Tutorials”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest