MainLobby Designer Bug Reports

Topics related to the new MainLobby Web Designer software for Android and iOS devices.
User avatar
CinemarDave
Site Admin
Site Admin
Posts: 10535
Joined: Fri Feb 07, 2003 8:56 am
Location: Planet Earth
Contact:

MainLobby Designer Bug Reports

Postby CinemarDave » Wed Jul 04, 2012 7:28 pm

Use this thread to post any bug reports or problems while testing the new MainLobby designer.

shakey
Intermediate
Intermediate
Posts: 285
Joined: Sat Jun 28, 2008 9:55 pm
Contact:

Re: MainLobby Designer Bug Reports

Postby shakey » Sat Jul 07, 2012 10:07 pm

Dave,

When ever I add a toggle switch it puts "/body." text in the upper left corner.

I'm turning a light on and off with it. The commands are Lighting|2~On and Off. I put "{{lighting_2_status}} in the variable part put it does not change when the variable changes.

Thanks

Removed file so forum would display properly.
Last edited by shakey on Sun Jul 08, 2012 4:28 pm, edited 1 time in total.

Droezel
Member
Member
Posts: 75
Joined: Fri Aug 03, 2007 2:35 am
Contact:

Re: MainLobby Designer Bug Reports

Postby Droezel » Sun Jul 08, 2012 2:53 am

I can confirm the toggleswitch issue.

Another one: the vertical slider, progress bar and gauge dissapear when you save the scene.

shakey
Intermediate
Intermediate
Posts: 285
Joined: Sat Jun 28, 2008 9:55 pm
Contact:

Re: MainLobby Designer Bug Reports

Postby shakey » Sun Jul 08, 2012 8:55 am

I was able to save the progress bar, but the slider disappeared when saved.

User avatar
CinemarDave
Site Admin
Site Admin
Posts: 10535
Joined: Fri Feb 07, 2003 8:56 am
Location: Planet Earth
Contact:

Re: MainLobby Designer Bug Reports

Postby CinemarDave » Sun Jul 08, 2012 3:56 pm

When you press save there is a lot of slicing and dicing of the source html that needs to take place to transfer the html from design mode to run-time. I messed up some of the slicing. The version of the Designer I just released should resolve all these.

Also with this release the support files in the css, images and javascript folders have changed. Copy the contents of the SampleProject\css\*.* and SampleProject\javascript\*.* and SampleProject\images\*.* folders to the same folders in the sample projects you have created.

shakey
Intermediate
Intermediate
Posts: 285
Joined: Sat Jun 28, 2008 9:55 pm
Contact:

Re: MainLobby Designer Bug Reports

Postby shakey » Sun Jul 08, 2012 5:10 pm

Dave,

Just installed the new version. The toggle switch looks better and no longer puts text on the screen. I have it working a light but it will not update as the light status changes.

The slider still disappears when saved. All other objects appear to be working.

User avatar
CinemarDave
Site Admin
Site Admin
Posts: 10535
Joined: Fri Feb 07, 2003 8:56 am
Location: Planet Earth
Contact:

Re: MainLobby Designer Bug Reports

Postby CinemarDave » Sun Jul 08, 2012 5:29 pm

What's the scenario for dragging the slider and it not saving? I've tried every combination I can think of and every one works for me.

What server variable is tied to the toggle switch? That too is working here for me.

shakey
Intermediate
Intermediate
Posts: 285
Joined: Sat Jun 28, 2008 9:55 pm
Contact:

Re: MainLobby Designer Bug Reports

Postby shakey » Sun Jul 08, 2012 5:56 pm

Slider- If I drag it on to the page and save it it disappears. Tried several combos it always goes away when I save the page.

Toggle- {{lighting_2_status}} it's from the vera driver, mlserver variable updates fine. Text Box with same variable next to slider for testing changes from on to off, but I have to refresh the page for the text variable to update. Toggle never changes.


Update: If I add the slider on the machine mlserver is installed on, it saved the slider but not the command or variable. I like doing the work from my laptop as the server is hooked to a plasma tv. Once I added one from the server pc now I can add from the laptop but no info is saved. Weird. Dave as always your welcome in to have a look.

User avatar
CinemarDave
Site Admin
Site Admin
Posts: 10535
Joined: Fri Feb 07, 2003 8:56 am
Location: Planet Earth
Contact:

Re: MainLobby Designer Bug Reports

Postby CinemarDave » Sun Jul 08, 2012 6:35 pm

On to Off. That's the clue. Open the Scripts.js file in the javascript file in NotePad

Find

Code: Select all

            } else if (thisElem.tagName == "INPUT") {
               var state = false;
               if ((currVal == "1") || (currVal == "on") || (currVal == "true")) {


Change it to

Code: Select all

            } else if (thisElem.tagName == "INPUT") {
               var state = false;
               currVal = currVal.toLowerCase();
               if ((currVal == "1") || (currVal == "on") || (currVal == "true")) {

shakey
Intermediate
Intermediate
Posts: 285
Joined: Sat Jun 28, 2008 9:55 pm
Contact:

Re: MainLobby Designer Bug Reports

Postby shakey » Sun Jul 08, 2012 7:34 pm

Dave,

That fixed the toggle switch. Casing issues also got me when writing the JavaScript for the RTI driver. It doesn't update if it is switched at the switch. Even refreshing the web page doesn't update it. It works great when switched on the web page.

shakey
Intermediate
Intermediate
Posts: 285
Joined: Sat Jun 28, 2008 9:55 pm
Contact:

Re: MainLobby Designer Bug Reports

Postby shakey » Mon Jul 09, 2012 6:27 pm

Any idea why the commands don't save in my sliders?

sonypoolplr
Is there life beyond Cinemar?
Is there life beyond Cinemar?
Posts: 1490
Joined: Fri Mar 26, 2004 8:48 am
Location: New Jersey
Contact:

Re: MainLobby Designer Bug Reports

Postby sonypoolplr » Fri Jul 13, 2012 5:31 pm

I am creating a button that will change text color when the state changes. The state variable is {{mlhsplugin_n1}}. Whenever I open the properties the state variable is getting an ml_ added before the mlhsplugin. After three times opening the properties I now have {{ml_ml_ml_mlhsplugin_n1}}

User avatar
CinemarDave
Site Admin
Site Admin
Posts: 10535
Joined: Fri Feb 07, 2003 8:56 am
Location: Planet Earth
Contact:

Re: MainLobby Designer Bug Reports

Postby CinemarDave » Fri Jul 13, 2012 5:41 pm

Well that's a feature! I'll fix that and your image issue too.

sonypoolplr
Is there life beyond Cinemar?
Is there life beyond Cinemar?
Posts: 1490
Joined: Fri Mar 26, 2004 8:48 am
Location: New Jersey
Contact:

Re: MainLobby Designer Bug Reports

Postby sonypoolplr » Fri Jul 13, 2012 6:16 pm

Thanks. :D

sonypoolplr
Is there life beyond Cinemar?
Is there life beyond Cinemar?
Posts: 1490
Joined: Fri Mar 26, 2004 8:48 am
Location: New Jersey
Contact:

Re: MainLobby Designer Bug Reports

Postby sonypoolplr » Sat Jul 14, 2012 7:30 am

I am trying to put the Musiclobby currently playing artwork onto a scene and I am using this variable:
{{music_source{{music_activesource_{{clientname}}}}_albumimage}}. It isn't updating when the song changes. If I manually reload the scene then the correct artwork shows up.

Thanks.


Return to “MainLobby Web Designer (V5)”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests