ML Server keeps not respoding

Topics related to MLServer 4
User avatar
DaveB
Simply Incredible
Simply Incredible
Posts: 3143
Joined: Sun May 30, 2004 10:57 pm
Location: Mays Landing, NJ
Contact:

Re: ML Server keeps not respoding

Postby DaveB » Mon Apr 11, 2016 5:36 am

Good news for you.

My MLS crashed again overnight. I need to dig into the logs later today. I may also roll back the weather to see if possibly that is also my XML issue. As long as I do not run Chrome for an extended period on the MLS computer, I seem to be fine. I let Chrome run overnight as a test.
Thanks!

Dave Bruner
:shock:

tmcgowan
Senior Member
Senior Member
Posts: 201
Joined: Fri Nov 25, 2005 1:27 pm
Location: Grosse Ile, MI
Contact:

Re: ML Server keeps not respoding

Postby tmcgowan » Mon Apr 11, 2016 6:42 am

I hope Dave gets back soon to help resolve these issues!

User avatar
simonmason
Expert
Expert
Posts: 855
Joined: Tue Dec 26, 2006 9:06 pm
Contact:

Re: ML Server keeps not respoding

Postby simonmason » Mon Apr 11, 2016 9:00 am

Dave did PM me yesterday wanting to get into my server. I had sent him TeamViewer credentials but had rebooted and the credentials had changed.

However, I am perhaps not a great candidate for testing because I seem to be running now. What I don't know is if I fixed it by reverting the MLWeather app or the MLServer application.

I had stopped running the latest version of MLServer about three weeks ago when an update caused some problems with MainLobby licenses - viewtopic.php?f=172&t=18755).

Has anyone tried running the older version of MLWeather with the latest version of MLServer?
Simon D. S. Mason

User avatar
DaveB
Simply Incredible
Simply Incredible
Posts: 3143
Joined: Sun May 30, 2004 10:57 pm
Location: Mays Landing, NJ
Contact:

Re: ML Server keeps not respoding

Postby DaveB » Mon Apr 11, 2016 1:30 pm

Ok. So much for not running chrome to fix my issue. MLS is back to its habit of crashing after about two hours, and this is with no interface device connected, basically just sitting there and downloading the normal stuff. I am beginning to also think that this is some sort of issue with a driver or SQL. Again, no errors to report until the crash as I posted above.

One thing however; after the crash overnight with Chrome running, I did not reboot. I just restarted MLS.
Thanks!

Dave Bruner
:shock:

User avatar
DaveB
Simply Incredible
Simply Incredible
Posts: 3143
Joined: Sun May 30, 2004 10:57 pm
Location: Mays Landing, NJ
Contact:

Re: ML Server keeps not respoding

Postby DaveB » Mon Apr 11, 2016 1:38 pm

Here are the captured errors; This time, it was not an out of memory issue as prior. It apprears to be a MSHTML.DLL issue.

Code: Select all

Log Name:      Application
Source:        Application Error
Date:          4/11/2016 12:27:17 PM
Event ID:      1000
Task Category: (100)
Level:         Error
Keywords:      Classic
User:          N/A
Computer:      Ziggy
Description:
Faulting application name: MLServer.exe, version: 4.0.5936.28830, time stamp: 0x57004f2e
Faulting module name: MSHTML.dll, version: 11.0.14316.1000, time stamp: 0x5700c737
Exception code: 0xc0000005
Fault offset: 0x003ea828
Faulting process id: 0x60c
Faulting application start time: 0x01d193e10e54aa1a
Faulting application path: F:\Program Files (x86)\Cinemar\MLServer\MLServer.exe
Faulting module path: C:\WINDOWS\SYSTEM32\MSHTML.dll
Report Id: fcdbb650-a99b-4301-9aa9-330934f93a08
Faulting package full name:
Faulting package-relative application ID:
Event Xml:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
  <System>
    <Provider Name="Application Error" />
    <EventID Qualifiers="0">1000</EventID>
    <Level>2</Level>
    <Task>100</Task>
    <Keywords>0x80000000000000</Keywords>
    <TimeCreated SystemTime="2016-04-11T16:27:17.040236600Z" />
    <EventRecordID>2258</EventRecordID>
    <Channel>Application</Channel>
    <Computer>Ziggy</Computer>
    <Security />
  </System>
  <EventData>
    <Data>MLServer.exe</Data>
    <Data>4.0.5936.28830</Data>
    <Data>57004f2e</Data>
    <Data>MSHTML.dll</Data>
    <Data>11.0.14316.1000</Data>
    <Data>5700c737</Data>
    <Data>c0000005</Data>
    <Data>003ea828</Data>
    <Data>60c</Data>
    <Data>01d193e10e54aa1a</Data>
    <Data>F:\Program Files (x86)\Cinemar\MLServer\MLServer.exe</Data>
    <Data>C:\WINDOWS\SYSTEM32\MSHTML.dll</Data>
    <Data>fcdbb650-a99b-4301-9aa9-330934f93a08</Data>
    <Data>
    </Data>
    <Data>
    </Data>
  </EventData>
</Event>


And for the dump file

Code: Select all

Log Name:      Application
Source:        Windows Error Reporting
Date:          4/11/2016 2:29:04 PM
Event ID:      1001
Task Category: None
Level:         Information
Keywords:      Classic
User:          N/A
Computer:      Ziggy
Description:
Fault bucket 108087580551, type 1
Event Name: APPCRASH
Response: Not available
Cab Id: 107595788059

Problem signature:
P1: MLServer.exe
P2: 4.0.5936.28830
P3: 57004f2e
P4: MSHTML.dll
P5: 11.0.14316.1000
P6: 5700c737
P7: c0000005
P8: 003ea828
P9:
P10:

Attached files:
C:\ProgramData\Microsoft\Windows\WER\Temp\WER3FEE.tmp.WERInternalMetadata.xml
C:\Windows\Temp\WER4B96.tmp.csv
C:\Windows\Temp\WER4BD6.tmp.txt
C:\Users\DaveB\AppData\Local\Temp\WER4BD6.tmp.appcompat.txt
C:\ProgramData\Microsoft\Windows\WER\Temp\WER4E38.tmp.dmp
C:\Users\DaveB\AppData\Local\Temp\WER5194.tmp.WERDataCollectionFailure.txt

These files may be available here:
C:\ProgramData\Microsoft\Windows\WER\ReportArchive\AppCrash_MLServer.exe_d173657474501ff1685adabe36215ff5410a27e_057fddbb_cab_02adbe78

Analysis symbol:
Rechecking for solution: 0
Report Id: fcdbb650-a99b-4301-9aa9-330934f93a08
Report Status: 8
Hashed bucket: 524b2178d0dbc382a2ef8127a67388cc
Event Xml:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
  <System>
    <Provider Name="Windows Error Reporting" />
    <EventID Qualifiers="0">1001</EventID>
    <Level>4</Level>
    <Task>0</Task>
    <Keywords>0x80000000000000</Keywords>
    <TimeCreated SystemTime="2016-04-11T18:29:04.317447100Z" />
    <EventRecordID>2259</EventRecordID>
    <Channel>Application</Channel>
    <Computer>Ziggy</Computer>
    <Security />
  </System>
  <EventData>
    <Data>108087580551</Data>
    <Data>1</Data>
    <Data>APPCRASH</Data>
    <Data>Not available</Data>
    <Data>107595788059</Data>
    <Data>MLServer.exe</Data>
    <Data>4.0.5936.28830</Data>
    <Data>57004f2e</Data>
    <Data>MSHTML.dll</Data>
    <Data>11.0.14316.1000</Data>
    <Data>5700c737</Data>
    <Data>c0000005</Data>
    <Data>003ea828</Data>
    <Data>
    </Data>
    <Data>
    </Data>
    <Data>
C:\ProgramData\Microsoft\Windows\WER\Temp\WER3FEE.tmp.WERInternalMetadata.xml
C:\Windows\Temp\WER4B96.tmp.csv
C:\Windows\Temp\WER4BD6.tmp.txt
C:\Users\DaveB\AppData\Local\Temp\WER4BD6.tmp.appcompat.txt
C:\ProgramData\Microsoft\Windows\WER\Temp\WER4E38.tmp.dmp
C:\Users\DaveB\AppData\Local\Temp\WER5194.tmp.WERDataCollectionFailure.txt</Data>
    <Data>C:\ProgramData\Microsoft\Windows\WER\ReportArchive\AppCrash_MLServer.exe_d173657474501ff1685adabe36215ff5410a27e_057fddbb_cab_02adbe78</Data>
    <Data>
    </Data>
    <Data>0</Data>
    <Data>fcdbb650-a99b-4301-9aa9-330934f93a08</Data>
    <Data>8</Data>
    <Data>524b2178d0dbc382a2ef8127a67388cc</Data>
  </EventData>
</Event>
Thanks!

Dave Bruner
:shock:

tmcgowan
Senior Member
Senior Member
Posts: 201
Joined: Fri Nov 25, 2005 1:27 pm
Location: Grosse Ile, MI
Contact:

Re: ML Server keeps not respoding

Postby tmcgowan » Mon Apr 11, 2016 7:59 pm

Well, the WAF factor has definitely gone negative. First rule of thumb, no changes to modules before key people go on vacation!

Isn't there someone minding the store!!

WTH!

User avatar
DaveB
Simply Incredible
Simply Incredible
Posts: 3143
Joined: Sun May 30, 2004 10:57 pm
Location: Mays Landing, NJ
Contact:

Re: ML Server keeps not respoding

Postby DaveB » Mon Apr 11, 2016 9:43 pm

I would agree

Hey Dave; I really hope the weather is nice dude as you are not making any friends at home!

Hey Mario; Care to jump in??

Certainly not a great way to run a software company and not the way that I would attempt to lure new business.
Thanks!

Dave Bruner
:shock:

indecision
Intermediate
Intermediate
Posts: 431
Joined: Wed Jul 14, 2004 12:23 pm
Contact:

Re: ML Server keeps not respoding

Postby indecision » Mon Apr 11, 2016 10:13 pm

I have been really concerned as well. Dave was around a lot less in March too. The general forum activity level is down over the past year and sometimes I get lonely!

I'm not down on Dave as I know he has a lot on him but I was really hoping for Google Play Music and a sprinkler system driver by spring.

Such is life...it could be worse. I have not upgraded in the last few weeks and I am certainly sorry for you guys that are having issues. Hopefully he will be back soon.

User avatar
DaveB
Simply Incredible
Simply Incredible
Posts: 3143
Joined: Sun May 30, 2004 10:57 pm
Location: Mays Landing, NJ
Contact:

Re: ML Server keeps not respoding

Postby DaveB » Tue Apr 12, 2016 12:53 am

Ok so with weather turned off, all seems good.We will see what happens in the morning.
Thanks!

Dave Bruner
:shock:

tmcgowan
Senior Member
Senior Member
Posts: 201
Joined: Fri Nov 25, 2005 1:27 pm
Location: Grosse Ile, MI
Contact:

Re: ML Server keeps not respoding

Postby tmcgowan » Tue Apr 12, 2016 7:51 am

DaveB, I've also found turning off the Weather server app seems to keep ML alive without rebooting. Not exactly the fix we were hoping for!

User avatar
CinemarDave
Site Admin
Site Admin
Posts: 10535
Joined: Fri Feb 07, 2003 8:56 am
Location: Planet Earth
Contact:

Re: ML Server keeps not respoding

Postby CinemarDave » Tue Apr 12, 2016 11:29 am

I have been going over all the code in the server for the past 4 days trying to find anything that might have recently changed that would cause the issue. I have not found any smoking guns. However, I did notice that certain failed Internet lookups for music fanart and metadata could result in leaving objects in memory that would not be reclaimed by .NETs garbage collection processes. So I am releasing a new version of MLServer that properly handles these failed Internet lookups. Perhaps this is what has been recently happening. For the folks that have sent me PMs with TV info I will remote in and update your systems.

brettcp
Member
Member
Posts: 56
Joined: Fri Sep 12, 2008 6:13 pm
Location: San Diego, CA
Contact:

Re: ML Server keeps not respoding

Postby brettcp » Tue Apr 12, 2016 11:56 am

Similar issue here over the last couple of weeks after I updated MLServer.. MLServer crashes 1-2 times per day.. The mainlobby client is still running but the server crashes.

User avatar
CinemarDave
Site Admin
Site Admin
Posts: 10535
Joined: Fri Feb 07, 2003 8:56 am
Location: Planet Earth
Contact:

Re: ML Server keeps not respoding

Postby CinemarDave » Tue Apr 12, 2016 2:17 pm

One more update. Yes, indeed MLWeather was the issue. In my attempt to do a quick fix of the Pollen issue reported a week ago I, during a momentary lapse of reason, decided to use an embedded Internet Explorer object on the MLWeather Form to scrape the data from Pollen.com. The problem is that an embedded IE object in a Windows form cannot be disposed. A long standing Microsoft issue that has never been resolved. Because of this brain-dead decision on my part the IE browser object just sat there sitting on the Pollen.com website. Since Pollen.com serves up ads at the speed of light the IE object just sat there consuming memory and never letting it go.

I have modified MLServer and Weather and just posted new releases. Please update to those versions. Do let me know if this does not resolve the issues.

User avatar
DaveB
Simply Incredible
Simply Incredible
Posts: 3143
Joined: Sun May 30, 2004 10:57 pm
Location: Mays Landing, NJ
Contact:

Re: ML Server keeps not respoding

Postby DaveB » Wed Apr 13, 2016 8:11 am

Well I have tracked down the issue to the Weather driver. The driver is causing an XML error that seems to then grab enormous amounts of memory and literally causes SQL to stop responding. Once that happens, MLS crashes. My system has now been running for two days, with the Chrome interface running on the MLS computer without any issues. The last update to the weather driver was for Pollen.
Thanks!

Dave Bruner
:shock:

AVDCORPNY
Expert
Expert
Posts: 565
Joined: Mon Oct 09, 2006 6:38 pm
Location: 3231 lafayette ave, bronx
Contact:

Re: ML Server keeps not respoding

Postby AVDCORPNY » Wed Apr 13, 2016 10:32 am

the new mlserver took care of the problem ,but not have error with cache dvd cover and section of movies. any one have this problem


Return to “MLServer 4”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest