Intercoms...

Have a great idea about how to expand ML - post it here
Art Dustman
Expert
Expert
Posts: 576
Joined: Fri Nov 10, 2006 3:22 pm
Location: NJ
Contact:

Intercoms...

Postby Art Dustman » Sun Jun 15, 2014 9:35 am

I see other systems getting into using small touch screens as stations. Any chance you could add something like this? http://m.youtube.com/watch?v=B4jVeNZlv_U

User avatar
Krumpy
Developer
Developer
Posts: 1228
Joined: Thu Sep 04, 2003 10:17 pm
Location: Minneapolis, Mn
Contact:

Re: Intercoms...

Postby Krumpy » Sun Jun 15, 2014 11:25 am

Yes, this woud be cool

User avatar
CinemarDave
Site Admin
Site Admin
Posts: 10535
Joined: Fri Feb 07, 2003 8:56 am
Location: Planet Earth
Contact:

Re: Intercoms...

Postby CinemarDave » Sun Jun 15, 2014 11:45 am

It is almost possible to do. HTML 5 supports a web api called getUserMedia. Chrome on Android supports this api. Alas, iOS 7 devices do not. Maybe once iOS 8 comes along Apple will add getUserMedia support too. getUserMedia gives us access to the camera and microphone on the device. Local video conferencing would be possible. We're keeping an eye on this.

User avatar
Krumpy
Developer
Developer
Posts: 1228
Joined: Thu Sep 04, 2003 10:17 pm
Location: Minneapolis, Mn
Contact:

Re: Intercoms...

Postby Krumpy » Sun Jun 15, 2014 9:00 pm

Audio only is fine...

Art Dustman
Expert
Expert
Posts: 576
Joined: Fri Nov 10, 2006 3:22 pm
Location: NJ
Contact:

Re: Intercoms...

Postby Art Dustman » Mon Jun 16, 2014 7:16 am

Speak for yourself... I have cameras just about anywhere. I would love to get the proper video feed per intercom location/station and/or the device camera itself. I have no problem decking everything out with android stations and just not dealing with ipads for now for intercom purposes.

Art Dustman
Expert
Expert
Posts: 576
Joined: Fri Nov 10, 2006 3:22 pm
Location: NJ
Contact:

Re: Intercoms...

Postby Art Dustman » Sat Oct 04, 2014 6:08 pm

Looks like IOS8 still lagging. Have no problem buying android tablets in place of intercom stations for each room. hint...

User avatar
CinemarDave
Site Admin
Site Admin
Posts: 10535
Joined: Fri Feb 07, 2003 8:56 am
Location: Planet Earth
Contact:

Re: Intercoms...

Postby CinemarDave » Sat Oct 04, 2014 7:07 pm

Still doable with Android devices. Apple refuses to grant access to the microphone. Also toying with speech control.

Art Dustman
Expert
Expert
Posts: 576
Joined: Fri Nov 10, 2006 3:22 pm
Location: NJ
Contact:

Re: Intercoms...

Postby Art Dustman » Sat Oct 04, 2014 10:28 pm

If you need testing, I'll buy a few tablets to test with. Voice control is always nice, especially if it knows the location.

User avatar
Krumpy
Developer
Developer
Posts: 1228
Joined: Thu Sep 04, 2003 10:17 pm
Location: Minneapolis, Mn
Contact:

Re: Intercoms...

Postby Krumpy » Sun Oct 05, 2014 12:20 am

Why couldn't we just engage facetime for intercoming. Maybe not as elegant but could do the trick.

Art Dustman
Expert
Expert
Posts: 576
Joined: Fri Nov 10, 2006 3:22 pm
Location: NJ
Contact:

Re: Intercoms...

Postby Art Dustman » Tue Oct 07, 2014 11:16 am

Don't think facetime can broadcast to all rooms.


Return to “MainLobby Feature Requests”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest