Photolobby in Server Apps

Post your general questions and comments about PhotoLobby here
chuck99z28
Intermediate
Intermediate
Posts: 346
Joined: Mon Aug 27, 2012 2:10 pm
Contact:

Photolobby in Server Apps

Postby chuck99z28 » Mon Mar 04, 2013 6:01 pm

Is Photolobby supposed to be listed in Server Apps?

It shows it licensing, as permenant. But I installed it twice and can't get the configuration to show up anywhere.

chuck99z28
Intermediate
Intermediate
Posts: 346
Joined: Mon Aug 27, 2012 2:10 pm
Contact:

Re: Photolobby in Server Apps

Postby chuck99z28 » Tue Mar 05, 2013 1:48 pm

Still no photolobby.

Is there a way to uninstall in completed then reinstall?

I'm considering blowing away this whole server build and starting over. Between photolobby not working, netflix not working and the parental lock problems I'm suspecting something is totally wrong with the way I moved it to the new server. Maybe if I don't move, but install fresh it will work/

chuck99z28
Intermediate
Intermediate
Posts: 346
Joined: Mon Aug 27, 2012 2:10 pm
Contact:

Re: Photolobby in Server Apps

Postby chuck99z28 » Tue Mar 05, 2013 2:01 pm

Found photolobby under legacy Apps. I guess I thought it was a v4 app because it was named v4.

chuck99z28
Intermediate
Intermediate
Posts: 346
Joined: Mon Aug 27, 2012 2:10 pm
Contact:

Re: Photolobby in Server Apps

Postby chuck99z28 » Tue Mar 05, 2013 2:58 pm

Ok, netflix is working. I needed to setup a netflix driver.

Only think not working is photolobby and the parental controls.

I have the photo share set in the legacy server aps. But it isn't populating the server vars or showing up in the client.

I'm using GuiGraphix008.

chuck99z28
Intermediate
Intermediate
Posts: 346
Joined: Mon Aug 27, 2012 2:10 pm
Contact:

Re: Photolobby in Server Apps

Postby chuck99z28 » Tue Mar 05, 2013 4:45 pm

Photo lobby is working.

The problem still seems to be from the server move.
The client I was using was working inconsistently. I totally removed and reinstalled it.

User avatar
DavidL
Simply Incredible
Simply Incredible
Posts: 11071
Joined: Sat Feb 08, 2003 9:39 am
Location: Metamora, Michigan
Contact:

Re: Photolobby in Server Apps

Postby DavidL » Tue Apr 16, 2013 6:45 am

Is PhotoLobby still working with latest 0028 scenes?
I see folders, but when I click on a folder, nothing seems to happen.
Also, can't see any pic gallery on the 0028 home page.
I assume I can point at a higher folder that has subfolder of pics and the plugin will index all pics below it?

I don't have MLClientSvc setup...do I need it?


Some server logs when clicking:

[^SetScene|currentscene=0028_photos.mls~currentoverlay=~currentoverlay2=^] from [Shuttle1]
4/16/2013 7:43:33 AM MLProcess Exiting MLProcess
4/16/2013 7:43:33 AM Pop [0] Shuttle1 Media.photos.init.0028.1024
4/16/2013 7:43:33 AM MLProcess (1) [Media.photos.init.0028.1024] from [Shuttle1]
4/16/2013 7:43:33 AM Shuttle1 Family: media
4/16/2013 7:43:33 AM Shuttle1 Alias: photos.init.0028.1024
4/16/2013 7:43:33 AM MLProcess Exiting MLProcess
4/16/2013 7:43:34 AM ProcessServerRequest Requested: /Images/FolderImg.swf
4/16/2013 7:43:34 AM ProcessServerRequest Requested: /Images/FolderImg.swf
4/16/2013 7:43:34 AM ProcessServerRequest Requested: /Images/FolderImg.swf
4/16/2013 7:43:34 AM ProcessServerRequest Requested: /Images/FolderImg.swf
4/16/2013 7:43:34 AM ProcessServerRequest Requested: /Images/FolderImg.swf
4/16/2013 7:43:34 AM ProcessServerRequest Requested: /Images/FolderImg.swf
4/16/2013 7:43:34 AM ProcessServerRequest Requested: /Images/FolderImg.swf
4/16/2013 7:43:40 AM Pop [0] Shuttle1 Macro|SetVariable|photos_selecteditem_{{clientname}}~4!Select.PhotoItem.0028
4/16/2013 7:43:40 AM MLProcess (1) [Macro|SetVariable|photos_selecteditem_{{clientname}}~4!Select.PhotoItem.0028] from [Shuttle1]
4/16/2013 7:43:40 AM MLProcess:Translated Macro|SetVariable|photos_selecteditem_Shuttle1~4!Select.PhotoItem.0028
4/16/2013 7:43:40 AM MLProcess (2) [SetVariable|photos_selecteditem_{{clientname}}~4] from [Shuttle1]
4/16/2013 7:43:40 AM MLProcess:Translated SetVariable|photos_selecteditem_Shuttle1~4
4/16/2013 7:43:40 AM MLProcess Exiting MLProcess
4/16/2013 7:43:40 AM MLProcess (2) [Select.PhotoItem.0028] from [Shuttle1]
4/16/2013 7:43:40 AM Shuttle1 Family: select
4/16/2013 7:43:40 AM Shuttle1 Alias: photoitem.0028
4/16/2013 7:43:40 AM MLProcess Exiting MLProcess

User avatar
DavidL
Simply Incredible
Simply Incredible
Posts: 11071
Joined: Sat Feb 08, 2003 9:39 am
Location: Metamora, Michigan
Contact:

Re: Photolobby in Server Apps

Postby DavidL » Tue Apr 16, 2013 6:44 pm

Ok, seems to work with the exception of clicking on a folder and the ability to show the next folder deep.

I created a Watched Folder that had pics in it and the 0028 scenes show pictures.

The MLPhotoLobby|Move~Up command works.

I also changed the number of thumbnails to 15 to match the 0028 scenes and am still seeing 10.
Restarted MLServer and no change.

User avatar
DavidL
Simply Incredible
Simply Incredible
Posts: 11071
Joined: Sat Feb 08, 2003 9:39 am
Location: Metamora, Michigan
Contact:

Re: Photolobby in Server Apps

Postby DavidL » Tue Apr 16, 2013 7:03 pm

Ok, figured it out. the 0028 installer didn't put the scripts in MLServer.

Now need to figure out why MLPhotoLobby isn't creating 15 thumbnails.

EDIT: ok same root cause....no server side macro for 0028 to set the thumbperpage

tntwebguy
New Member
New Member
Posts: 33
Joined: Wed Nov 18, 2009 9:48 am
Contact:

Re: Photolobby in not working

Postby tntwebguy » Mon Jul 22, 2013 11:28 am

I am having the same problem. I am still on ML Server 3 and I see the folders, but they are not clickable to actually see the image in the folder. What am I doing wrong?

User avatar
CinemarDave
Site Admin
Site Admin
Posts: 10534
Joined: Fri Feb 07, 2003 8:56 am
Location: Planet Earth
Contact:

Re: Photolobby in Server Apps

Postby CinemarDave » Mon Jul 22, 2013 12:23 pm

Hard to say without seeing it. Post a little bit of the server and photolobby event logs as you press the buttons. Maybe I can see what it is doing from the event log.

tntwebguy
New Member
New Member
Posts: 33
Joined: Wed Nov 18, 2009 9:48 am
Contact:

Re: Photolobby in Server Apps

Postby tntwebguy » Thu Mar 20, 2014 8:20 pm

this is probably an easy fix but i cant wrap my head around it

Valid folder name(see log below)

/20/2014 6:07:33 AM Cmd: SetFolder~ From: COLEMAN
3/20/2014 6:07:33 AM SetCollection Error: is not a valid folder name or number!
3/20/2014 6:07:33 AM Cmd: PrevFolder From: COLEMAN
3/20/2014 6:07:33 AM Start folder scan
3/20/2014 6:07:33 AM Start file scan
3/20/2014 6:07:33 AM Stop file scan
3/20/2014 6:07:36 AM Cmd: NextFolder From: COLEMAN
3/20/2014 6:07:36 AM Start folder scan
3/20/2014 6:07:36 AM Start file scan
3/20/2014 6:07:36 AM Stop file scan
3/20/2014 6:07:38 AM Cmd: NextFolder From: COLEMAN
3/20/2014 6:07:38 AM Start folder scan
3/20/2014 6:07:38 AM Start file scan
3/20/2014 6:07:38 AM Stop file scan
3/20/2014 6:07:42 AM Cmd: Browse~First From: COLEMAN
3/20/2014 6:07:42 AM PhotoIndex [1]
3/20/2014 6:07:42 AM CurrentPage [0]
3/20/2014 6:07:42 AM New Page is [1]
3/20/2014 6:07:42 AM FirstPageItem is [1]
3/20/2014 6:07:49 AM Cmd: SetFolder~Family Photos From: COLEMAN
3/20/2014 6:07:49 AM Start folder scan
3/20/2014 6:07:49 AM Start file scan
3/20/2014 6:07:49 AM Stop file scan
3/20/2014 6:07:50 AM Cmd: PrevFolder From: COLEMAN
3/20/2014 6:07:50 AM Start folder scan
3/20/2014 6:07:50 AM Start file scan
3/20/2014 6:07:50 AM Stop file scan
3/20/2014 6:07:51 AM Cmd: NextFolder From: COLEMAN
3/20/2014 6:07:51 AM Start folder scan
3/20/2014 6:07:51 AM Start file scan
3/20/2014 6:07:51 AM Stop file scan
3/20/2014 6:44:15 AM Cmd: SetFolder~ From: COLEMAN
3/20/2014 6:44:15 AM SetCollection Error: is not a valid folder name or number!
3/20/2014 6:44:15 AM Cmd: NextFolder From: COLEMAN
3/20/2014 6:44:15 AM Start folder scan
3/20/2014 6:44:15 AM Start file scan
3/20/2014 6:44:15 AM Stop file scan
3/20/2014 4:47:17 PM Cmd: SetFolder~ From: COLEMAN
3/20/2014 4:47:18 PM SetCollection Error: is not a valid folder name or number!
3/20/2014 4:47:19 PM Cmd: NextFolder From: COLEMAN
3/20/2014 4:47:19 PM Start folder scan
3/20/2014 4:47:19 PM Start file scan
3/20/2014 4:47:19 PM Stop file scan
3/20/2014 4:47:20 PM Cmd: Browse~First From: COLEMAN
3/20/2014 4:47:21 PM PhotoIndex [1]
3/20/2014 4:47:21 PM CurrentPage [0]
3/20/2014 4:47:21 PM New Page is [1]
3/20/2014 4:47:21 PM FirstPageItem is [1]
3/20/2014 4:48:41 PM Cmd: SetFolder~Family Photos From: COLEMAN
3/20/2014 4:48:42 PM Start folder scan
3/20/2014 4:48:42 PM Start file scan
3/20/2014 4:48:42 PM Stop file scan
3/20/2014 4:48:44 PM Cmd: Browse~First From: COLEMAN
3/20/2014 4:48:44 PM PhotoIndex [1]
3/20/2014 4:48:44 PM CurrentPage [0]
3/20/2014 4:48:44 PM New Page is [1]
3/20/2014 4:48:44 PM FirstPageItem is [1]
3/20/2014 4:49:08 PM Cmd: SetViewer~Remote From: COLEMAN
3/20/2014 4:49:14 PM Cmd: HidePreview From: COLEMAN
3/20/2014 4:49:14 PM Cmd: SetViewer~Local From: COLEMAN
3/20/2014 4:49:14 PM Cmd: SlideShow~Off From: COLEMAN
3/20/2014 8:49:10 PM Cmd: SetFolder~ From: COLEMAN
3/20/2014 8:49:10 PM SetCollection Error: is not a valid folder name or number!
3/20/2014 8:49:11 PM Cmd: NextFolder From: COLEMAN
3/20/2014 8:49:11 PM Start folder scan
3/20/2014 8:49:11 PM Start file scan
3/20/2014 8:49:11 PM Stop file scan
3/20/2014 8:49:13 PM Cmd: Browse~First From: COLEMAN
3/20/2014 8:49:13 PM PhotoIndex [1]
3/20/2014 8:49:13 PM CurrentPage [0]
3/20/2014 8:49:13 PM New Page is [1]
3/20/2014 8:49:13 PM FirstPageItem is [1]
3/20/2014 8:49:23 PM Cmd: SetViewer~Remote From: COLEMAN
3/20/2014 8:49:33 PM Cmd: HidePreview From: COLEMAN
3/20/2014 8:49:33 PM ClearImageRemote Error: No ClientSvc alias defined!
3/20/2014 8:49:33 PM Cmd: SetViewer~Local From: COLEMAN
3/20/2014 8:49:33 PM Cmd: SlideShow~Off From: COLEMAN
3/20/2014 9:07:26 PM Cmd: SetFolder~ From:
3/20/2014 9:07:26 PM SetCollection Error: is not a valid folder name or number!
3/20/2014 9:07:28 PM Cmd: PrevFolder From:
3/20/2014 9:07:28 PM Start folder scan
3/20/2014 9:07:28 PM Start file scan
3/20/2014 9:07:28 PM Stop file scan
3/20/2014 9:07:30 PM Cmd: Browse~First From:
3/20/2014 9:07:30 PM PhotoIndex [1]
3/20/2014 9:07:30 PM CurrentPage [0]
3/20/2014 9:07:30 PM New Page is [1]
3/20/2014 9:07:30 PM FirstPageItem is [1]
3/20/2014 9:07:35 PM Cmd: Browse~First From:
3/20/2014 9:07:35 PM PhotoIndex [1]
3/20/2014 9:07:35 PM CurrentPage [0]
3/20/2014 9:07:35 PM New Page is [1]
3/20/2014 9:07:35 PM FirstPageItem is [1]
3/20/2014 9:08:50 PM Cmd: Browse~First From:
3/20/2014 9:08:50 PM PhotoIndex [1]
3/20/2014 9:08:50 PM CurrentPage [0]
3/20/2014 9:08:50 PM New Page is [1]
3/20/2014 9:08:50 PM FirstPageItem is [1]
3/20/2014 9:08:58 PM Cmd: Browse~First From:
3/20/2014 9:08:58 PM PhotoIndex [1]
3/20/2014 9:08:58 PM CurrentPage [0]
3/20/2014 9:08:58 PM New Page is [1]
3/20/2014 9:08:58 PM FirstPageItem is [1]
3/20/2014 9:08:58 PM Cmd: NextFolder From:
3/20/2014 9:08:58 PM Start folder scan
3/20/2014 9:08:58 PM Start file scan
3/20/2014 9:08:58 PM Stop file scan
3/20/2014 9:08:59 PM Cmd: PrevFolder From:
3/20/2014 9:08:59 PM Start folder scan
3/20/2014 9:08:59 PM Start file scan
3/20/2014 9:08:59 PM Stop file scan
3/20/2014 9:09:00 PM Cmd: Browse~First From:
3/20/2014 9:09:00 PM PhotoIndex [1]
3/20/2014 9:09:00 PM CurrentPage [0]
3/20/2014 9:09:00 PM New Page is [1]
3/20/2014 9:09:00 PM FirstPageItem is [1]
3/20/2014 9:09:01 PM Cmd: Browse~First From:
3/20/2014 9:09:01 PM PhotoIndex [1]
3/20/2014 9:09:02 PM CurrentPage [0]
3/20/2014 9:09:02 PM New Page is [1]
3/20/2014 9:09:02 PM FirstPageItem is [1]
3/20/2014 9:09:03 PM Cmd: Browse~First From:
3/20/2014 9:09:03 PM PhotoIndex [1]
3/20/2014 9:09:03 PM CurrentPage [0]
3/20/2014 9:09:03 PM New Page is [1]
3/20/2014 9:09:03 PM FirstPageItem is [1]
3/20/2014 9:14:53 PM Cmd: SetFolder~ From: COLEMAN
3/20/2014 9:14:54 PM SetCollection Error: is not a valid folder name or number!
3/20/2014 9:14:56 PM Cmd: PrevFolder From: COLEMAN
3/20/2014 9:14:56 PM Start folder scan
3/20/2014 9:14:56 PM Start file scan
3/20/2014 9:14:56 PM Stop file scan
3/20/2014 9:14:58 PM Cmd: Browse~First From: COLEMAN
3/20/2014 9:14:58 PM PhotoIndex [1]
3/20/2014 9:14:58 PM CurrentPage [0]
3/20/2014 9:14:58 PM New Page is [1]
3/20/2014 9:14:58 PM FirstPageItem is [1]

tntwebguy
New Member
New Member
Posts: 33
Joined: Wed Nov 18, 2009 9:48 am
Contact:

Re: Photolobby in Server Apps

Postby tntwebguy » Thu Mar 27, 2014 7:38 pm

Any help would be appreciated...What else can I post to let you know my problem?

User avatar
CinemarDave
Site Admin
Site Admin
Posts: 10534
Joined: Fri Feb 07, 2003 8:56 am
Location: Planet Earth
Contact:

Re: Photolobby in Server Apps

Postby CinemarDave » Fri Mar 28, 2014 11:04 am

There are a lot of command coming in that look like
3/20/2014 9:14:53 PM Cmd: SetFolder~ From: COLEMAN

No folder information is being passed. The only way for me to know what is going on is to see it. If you want to install TeamViewer and send me the access credentials I'll remote in and look.


Return to “PhotoLobby 3”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest