Page 5 of 9

Posted: Tue Jul 17, 2007 2:04 am
by 90CE
it looks like it pretty similar to the Global Cache device, except for a port change. I could not find a lot of information regarding the programingbut I probably have enough to be dangerous.

What is the name of the actual HA system you are using, they may have more programming related information. I could probably make a version that let you change the GC port to 1001 and see if it will work on this device. Have you downloaded the 30 demo yet?

TCP/IP to RS232

Posted: Tue Jul 17, 2007 2:33 am
by dcrera
Hi,

The HA is Comfort Intregrated Home Automation by Cytech Technology
http://www.cytech-technology.com/products.html

check out the details on UCM/Ethernet

For serial commands go to http://www.cytech-technology.com/techinfo.html and look at Serial Command Set (May 2007)

This should give you a comprehensive over view.

Ps : I did not download the MLGenericDevice. Is the command maps from MLGenericSerial portable to MLGenericDevice ?

Thanks

Posted: Tue Jul 17, 2007 4:48 am
by KW1816
If you're running Homseer there's a full featured and rather good plugin for Comfort using the UCM. Been using it for a while now.

Kevin W.

RS232/Ethernet

Posted: Wed Jul 18, 2007 2:58 am
by dcrera
90CE,

Any news with my request for a RS232 ethernet functionality ?

Thanks

Posted: Wed Jul 18, 2007 9:43 am
by 90CE
I have not had a lot of time to review, but it appears to be very similar to the Global Cache device. Can you configure which port the device listens on. It appears to listen on 1001 by default (although the document I found this in was dated). If you could change it to listen on a GC port ( 4999 thru 5003) we could probably configure it as a GC device and give it a try. If it works, it would be a simple change to allow the use of a TIBBO enabled device.

Also I would expect that the redirector you mentioned will continue to work under MLGD. Have you tried it?

Let me know.

Posted: Thu Jul 19, 2007 1:12 am
by dcrera
Hi,

It would only work on port 1001.

I want to avoid using the redirector software altogether cuase it does slow the system down.

Thanks

Posted: Thu Jul 19, 2007 1:25 am
by 90CE
If you are willing to try, I can work up a test version that will allow the use of port 1001. Should only take a couple of days to get you something.

Posted: Thu Jul 19, 2007 1:27 am
by dcrera
Hi,

No problem, let me know when you ready

Thanks a stack

Posted: Thu Jul 19, 2007 10:28 pm
by 90CE
I think the code is ready to test. Go ahead and install the plugin. Once you have it going, I will PM you a replacement dll for testing. Should be pretty obvious whether or not it will work.

Posted: Fri Jul 20, 2007 8:01 am
by dcrera
Hi,

There is no link on the plugin page.

Where can I download the software and doco ?

Thanks

Posted: Fri Jul 20, 2007 9:04 am
by DavidL
tracy's post advises that he PM'd you the info. check your forum PM inbox.

Posted: Fri Jul 20, 2007 9:08 am
by dcrera
Hi,

I looked here http://www.cinemaronlineforums.com/foru ... lder=inbox

and I don'r see any

Posted: Fri Jul 20, 2007 10:06 am
by 90CE
Sorry guys, I am running little behind. You need to download the plugin from the "Additional Software Downloads" in the MLServer Help Section. It is in the BETA portion of the selection box. The other dll should be in your PM box by the time you read this. You need to copy the new dll into the c:\program files\MLServer\plugins directory.

Once you get this done, start MLserver and set up a Global Cache/Tibbo device in the plugin. Use port 1001 in the module section. Once you do this, go ahead and program a couple of commands and see if you get a response. I will send you my IM address with the dll incase you have any questions.

Tracy

Posted: Sat Jul 21, 2007 4:20 am
by dcrera
Hi Tracy,

I tried numerous times to download from 'additional software'

When I look in my Mlserver folder Downloaded files, there is none.

I looked elsewhere and found a similar version 3.0.291 however the Ok button on the Add Device forms is greyed out.

When I copied the new dll to the plugins folder, the version number disappears from the plugin page on MlServer. Double clicking on MLGenericDevice does not respond.


Thanks

Posted: Sat Jul 21, 2007 8:00 am
by DavidL
What are you trying to download? MLGenericDevice? I just tried, and it worked fine from Additional Software Downloads Beta area.