MLNetCallerID Plugin / MLCallerID3

MLNetCallerID supports the NetCallerID hardware and sends CallerID data to MLCallerID plugin. MLCallerID3 uses a database to store your call data. MLPhoneBook is a MainLobby view to your Outlook contacts list. MLPhoneDialer allows for dialing of a phone number for you.
User avatar
DavidL
Simply Incredible
Simply Incredible
Posts: 11071
Joined: Sat Feb 08, 2003 9:39 am
Location: Metamora, Michigan
Contact:

MLNetCallerID Plugin / MLCallerID3

Postby DavidL » Tue Sep 26, 2006 9:34 am

MLNetCallerID works in conjunction with MLCallerID3 and the popular NetCallerID hardware. NetCallerID hardware makes it very easy to add reliable Caller ID tracking to your system. Additionally, the NetCallerID hardware will pass callerID data to MLServer 3 when you get a call and you are already on the phone. Modem based solutions don't do this.

PRODUCTION release download:
www.cinemaronline.com/software/prod/mln ... _Setup.exe


February 3, 2007
Production release of MLNetCallerID plugin.
Should resolve the message waiting between MLNetCallerID plugin and MLCallerID.
www.cinemaronline.com/software/prod/mln ... _Setup.exe


*****************************************
BETA:
January 20, 2007
BETA release of MLNetCallerID plugin.
Should resolve the message waiting between MLNetCallerID plugin and MLCallerID.
www.cinemaronline.com/software/beta/mln ... _Setup.exe
As with all beta releases, backup your setup and only use this if you are experiencing the noted issue and are willing to test and report on this update.




*****************************************
November 8, 2006
Very significant update to MLCallerID posted. Essentially a rewrite of 90% of the codebase for reliability. Please test this beta release thoroughly and post your findings. Looking good to us so far!!
www.cinemaronline.com/software/beta/mlc ... _Setup.exe
The database has a new name, and there is an Import utility to bring in data from your older Callerid.mdb

*****************************************

October 6, 2006
MLCallerID3 beta launched
This version has not gone through lots of testing, but the prior versions were tested. So, treat this as a "mature" beta and download and use if you like.
www.cinemaronline.com/software/beta/mlc ... _Setup.exe
All known bugs have been addressed with this release.
User's Guide for both MLCallerID and MLNetCallerID plugins:
www.cinemaronline.com/software/prod/mlc ... sGuide.pdf

October 3, 2006
MLNetCallerID Plugin updated to enable all 8 line support.

September 26, 2006
Public release 3.0.2

Shut down MLServer, Download the plugin installer, Unzip and run the installer. Restart MLServer.


To purchase this plugin, visit this webpage:
www.cinemaronline.com/mlserver.mlnetcallerid.html


Required:
MainLobby 3 Client 3.0.26 or later and MLServer 3 v 3.0.96 or later, MLCallerID v 3.0.146 or later.



Configure the device driver for the com port that the NetCallerID hardware is plugged into. MLCallerID plugin needs to be installed on same MLServer 3 PC.
MLNetCallerID will install with a 30 day trial.

Enroll to this thread to get update notices (click "Watch this Thread for Replies" link at bottom of this page).
Please do not post into this thread to keep it clean for update notices.
Last edited by DavidL on Sat Feb 03, 2007 11:37 pm, edited 20 times in total.

User avatar
DavidL
Simply Incredible
Simply Incredible
Posts: 11071
Joined: Sat Feb 08, 2003 9:39 am
Location: Metamora, Michigan
Contact:

Postby DavidL » Tue Oct 03, 2006 11:48 pm

Plugin updated for support of all 8 lines.

User avatar
DavidL
Simply Incredible
Simply Incredible
Posts: 11071
Joined: Sat Feb 08, 2003 9:39 am
Location: Metamora, Michigan
Contact:

Postby DavidL » Thu Oct 05, 2006 3:53 pm

MLCallerID3 beta available for open testing. See first post for the download link.

User avatar
jamarotta
Member
Member
Posts: 53
Joined: Sat Aug 05, 2006 7:12 am
Contact:

Postby jamarotta » Thu Oct 05, 2006 8:36 pm

Hi Mario- 3.0.156 appears to be much better than predecessors and alot of the bugs seem to be addressed. Thanks. !!

There is still one bug though that I'm experiencing and that is being able to have the POWER ON (Green) upon startup. Even though I check the box 'On startup' under the power button, when MLSERVER3 is loaded, my CallerID still defaults to 'Off' (Red). Also, the variable MLCALLERID_POWER is not updating (variable=Off) at all times regardless of Power state.

Please advise. Thanks..Joe

User avatar
cborod
Is there life beyond Cinemar?
Is there life beyond Cinemar?
Posts: 1208
Joined: Fri Oct 07, 2005 5:26 pm
Location: Mount Gretna, PA
Contact:

Postby cborod » Thu Oct 05, 2006 9:42 pm

On startup plugin loads without error.

On access of plugin settings receive following errors.

ReadSettings Error #383 - 'Text' property is read-only
ReadSettings Error #8002 - Invalid port number

Attempt to close settings by pressing OK and receive

cmd OK Error #13 - Type mismatch

Close settings box via cancel is only avenue to exit plugin.

Plugin is set to no modem, etc since I am using NetCallerID to feed......

MLNetCallerID 3.03
MLCallerID 3.0.156

MLServer 3.0.97
ChrisB


___________________________________
"Round up the usual suspects."

dr.frazier
Senior Member
Senior Member
Posts: 220
Joined: Sat Oct 15, 2005 10:27 pm
Contact:

Postby dr.frazier » Thu Oct 05, 2006 9:43 pm

Also have the power on bug.

Randy

fnkpet
Expert
Expert
Posts: 632
Joined: Sun Nov 30, 2003 1:20 pm
Location: Charlotte, NC
Contact:

Postby fnkpet » Tue Oct 10, 2006 2:27 pm

Link above is dead.......

User avatar
DavidL
Simply Incredible
Simply Incredible
Posts: 11071
Joined: Sat Feb 08, 2003 9:39 am
Location: Metamora, Michigan
Contact:

Postby DavidL » Tue Oct 10, 2006 3:06 pm

Try links again

User avatar
gregoryx
Simply Incredible
Simply Incredible
Posts: 6599
Joined: Tue Sep 30, 2003 10:15 pm
Location: Newport Beach, CA
Contact:

Postby gregoryx » Tue Oct 10, 2006 11:51 pm

Updated yet? Power on bug fixed?

KW1816
Member
Member
Posts: 86
Joined: Fri Feb 13, 2004 9:46 am
Location: Surrey - UK
Contact:

Postby KW1816 » Wed Oct 11, 2006 12:35 pm

I also had the 'power on' bug. Removed all caller ID reference in MLServer.ini and removed the caler id dB from 'Data'. Reinstalled the latest version and got it to work fine - power stayed on and all looked OK. Now the bad news :shock: It only worked for the first call - after that it seemed to go deaf to all calls ......

Waiting for the next update....

Kevin W.

mattdb
New Member
New Member
Posts: 41
Joined: Wed Oct 04, 2006 3:06 pm
Contact:

Postby mattdb » Fri Oct 13, 2006 1:12 pm

How do I interface this with HomeSeer?

Do I just create the event:

&hs.plugin("MLHSPlugin").MLServeCMD "MLServeCmd.MLCallerID|SendCID:" & hsp.CIDName(1) & "~" & hsp.CIDNumber(1)

There is no option under config to connect to homeseer.

Matt

User avatar
Krumpy
Developer
Developer
Posts: 1228
Joined: Thu Sep 04, 2003 10:17 pm
Location: Minneapolis, Mn
Contact:

Postby Krumpy » Sat Oct 14, 2006 8:26 am

Matt, I answered your question on the HomeSeer forum.

Ultimately, it really matters on what callerid solution you have. If you have HomeSeer Phone, then HSP will automatically notifify MLHSPlugin in regards to the CallerID information.

If you have another solution, then we need to know which solution you have and how it exposes the information.

The API you listed is the function within MLHSPlugin. You just need to insert that into the callerid solution/script that you have and replace the variables at the end with the variables that existing cid software exposes.

Either way, let's either further discuss this in another thread here or over at the HomeSeer forum.

I think Cinemar wants to leave this perticular thread just for announcements.

User avatar
rhodesep
Member
Member
Posts: 55
Joined: Fri Jun 25, 2004 9:26 am
Contact:

Make sure you have the 2.0 Plugin in HomeSeer

Postby rhodesep » Mon Oct 23, 2006 8:15 am

You know I have been running all over the forum looking for why my HomeSeer system stopped sending Caller ID information when I changed to ML3. I was able to make it work by creating an event and forcing the info over to ML. Krumpy kept saying that if you had a basic statment in the "ini" file you couldn't help but get the info. Well I am one that couldn't get the info across. The Solution was to load the 2.0 ML plugin at the HomeSeer end. Because you don have a choose in the updater I kept overlooking the fact that you had to manually load Krumpys 2.0 HomeSeer plugin. My bad! Just though there might be some out there as dumb as me. :oops: Get 2.0 here http://forums.homeseer.com/attachment.php?s=3545f207e1540345ca64ab52cc820c80&attachmentid=9051

MurrayW
Is there life beyond Cinemar?
Is there life beyond Cinemar?
Posts: 1198
Joined: Sun Mar 07, 2004 1:05 pm
Location: Austin, TX
Contact:

Postby MurrayW » Sun Nov 05, 2006 12:03 am

I have ViaTalk VOIP service and all calls are identified with a leading 1, i.e. 1-AreaCode-7Digit Number. When viewing the number in the logs it is displayed as:
151-246-8xxxx
instead of
512-468-xxxx


This makes it hard to recognize the actual number when both the area code and the 1st 3 digits of the number are broken up like this. Can a setting be added to the plugin where you can check to ignore this leading 1?

thanks,
Murray

MurrayW
Is there life beyond Cinemar?
Is there life beyond Cinemar?
Posts: 1198
Joined: Sun Mar 07, 2004 1:05 pm
Location: Austin, TX
Contact:

Postby MurrayW » Sun Nov 05, 2006 1:11 am

MurrayW wrote:I have ViaTalk VOIP service and all calls are identified with a leading 1, i.e. 1-AreaCode-7Digit Number. When viewing the number in the logs it is displayed as:
151-246-8xxxx
instead of
512-468-xxxx


This makes it hard to recognize the actual number when both the area code and the 1st 3 digits of the number are broken up like this. Can a setting be added to the plugin where you can check to ignore this leading 1?

thanks,
Murray
I figured out how to make mlcallerid_lastcall_telephonenumber_001 to be 1-512-468-xxxx, but the call logs still show up as 151-246-8xxxx. Any ideas on how to get this fixed in the call logs as well?

To make the variable mlcallerid_lastcall_telephonenumber_001 display correctly, I edited the setings table in callerid.mdb outside of MLServer using MS Access. I changed numberformat from @@@-@@@-@@@@ to
@-@@@-@@@-@@@@.

Murray


Return to “Phone Support”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest